Societat Civil Catalana (SCC) ha engegat una campanya per promoure la possibilitat de denunciar la presència de "símbols independentistes" de la via pública que, per a ells, "representen una reivindicació secessionista que no contempla ni la Constitució, ni l'Estatut de Catalunya". L'entitat ha reclamat la "retirada immediata" d'estelades, llaços i creus grogues i altres "símbols partidistes" dels carrers, emparant-se en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de finals de juliol.

En una sentència del TSJC del 24 de juliol prohibia la presència d'estelades a la vía pública. En aquest sentit, l'organització ha difós un document en el que estan redactats els motius pels quals es desitja presentar la denúncia a l'ajuntament corresponent i el ciutadà només haurà d'emplenar amb les seves dades personals.

"Ruptura" entre catalans

L'entitat ha considerat que, a més de la "il·legalitat d'aquests símbols", aquests també generen "tensió, divisió i ruptura" entre catalans. Per aquest motiu, han argumentat que "la via pública ha de ser un espai en el qual regni la convivència, la concòrdia i el respecte" i critica que, actualment, els carrers siguin "un escenari que s'han apropiat els catalans que volen separar Catalunya d'Espanya" mitjançant "l'exhibició d'aquests elements". 

En aquest sentit, Societat Civil Catalana també ha criticat l'ús de proclames com ara "els carrers seran sempre nostres" per part d'alguns ciutadans. Seguint la línia, l'entitat ha argumentat que "cada ciutadà és lliure de defensar la postura política que consideri, però que en cap cas, aquesta opinió s'ha d'imposar a la resta de la població".

Atacs feixistes

SCC ha declarat que els "defensors del secessionisme" estan "ocupant tot l'espai públic amb "simbologia separatista", ha subratllat que "aquest tipus d'accions tenen com a clar objectiu la imposició de les seves idees" i ha afegit que "els fets son propis d'un règim totalitari i totalment oposat al que estableix el sistema democràtic espanyol". 

Per altra banda, l'entitat ha "lamentat profundament" que l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) hagi fet un crida a "no acatar la sentència del TSJC". En aqueta línia, Societat Civil Catalana considera que és una "decisió completament irresponsable i que contribueix a la desobediència i al foment de la divisió dels ciutadans catalans". 
llaços grocs l'escala

Finalment, l'organització ha recordat que el poder judicial és "l'òrgan encarregat de promoure pel compliment d'un marc legal que ens representi a tots" i ha denunciat que l'AMI no s'hauria de caracteritzat per actuar a favor de la democràcia i fer "incitacions constants a la imposició d'idees".

Darrerament a Catalunya s'han viscut greus esdeveniments violents per part dels defensors de negar els drets civils i polítics dels representants independentistes y la seva denúncia pública. Els Mossos d'Esquadra han obert diligències, pels dos darrers atacs feixistes a Manresa i Verges, segons ha pogut saber El Nacional de fonts de la investigació. Entre les múltiples agressions també hi ha l'agressió que va rebre el fotoperiodista Jordi Borràs a Barcelona per un home a crits de "Viva Franco" que es va identificar com a policia del CNP

El líder de CiudadansAlbert Rivera, la setmana passada va convidar a treure llaços grocs a Catalunya. Si el govern de Pedro Sánchez de no fer res per "netejar de propaganda separatista il·legal" dels espais públics del país, "ho farem nosaltres", va dir aleshores des de Cadis.