L'Audiència Nacional jutjarà el pròxim 12 de desembre el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, per organitzar la xiulada a l'himne d'Espanya durant la final de la Copa del Rei de futbol entre el FC Barcelona i l'Athletic de Bilbao al Camp Nou el 2015, segons ha difós l'entitat que presideix.

El Jutjat Central d'Instrucció número 4 de l'Audiència ha citat a declarar Espot a dos quarts d'onze del matí del 12-D pels delictes d'injúries a la Corona i ultratge als símbols de l'Estat, segons ha indicat aquest dimecres la mateixa organització que presideix Espot.

Segons recorda l'organització, el fiscal acusa Espot d’executar “un pla preconcebut i planificat per ell mateix amb el deliberat i ferm propòsit de menysprear el cap de l'Estat i l'himne nacional. Aquest "pla" consisteix a ser l’autor del Manifest per la xiulada a l’himne espanyol i a Felip de Borbó amb motiu d’aquella final.

Això, segons recull l’acusació de la fiscalia de l’Audiència Nacional, va provocar que la xiulada fos presenciada públicament "per milions de persones i van generar un sentiment d'indignació a gran part de la població espanyola per menysprear i rebutjar símbols representatius de la seva dignitat com a poble i com a nació".