Contra el feminisme, contra la immigració, contra els homosexuals, contra els animalistes, contra les ONG que salven vides al Mediterrani i, com no, contra l'independentisme. El cap de files de VOX, Santiago Abascal, no ha defraudat durant el seu torn al debat d'investidura i ha repartit a tort i a dret. Al minut ú ja ha advertit a Pedro Sánchez que no tindrà el suport del seu partit, perquè són "el grup parlamentari més allunyat del PSOE". A partir d'aquí s'ha dedicat a atacar la línia de flotació de l'actual model d'Estat, en tots els seus aspectes. 

Escoltar Abascal a la tribuna d'oradors del Congrés dels Diputats ha estat un autèntic salt al passat. Ha denunciat que la formació d'ultradreta que ell encapçala pateix "un violent apartheid que és una amenaça per la democràcia". Segons la seva versió de l'actualitat, VOX viu en un estat de permanent dimonització per part del que ha qualificat de "sofocant dictadura progre". I ha dedicat insults a tots els col·lectius que tenen al punt de mira. Així, per exemple, ha definit el feminisme com "un moviment d'ideologia totalitària i suïcida" i les ONG com els "col·laboradors necessaris de les màfies d'immigrants". 

Sobre l'acord al qual aspira Pedro Sánchez per revalidar la presidència, Abascal ha advertit que es tracta d'un Front Popular amb un doble objectiu, "la ruptura de la sobirania nacional i el canvi de règim". En la mateixa línia, ha criticat que el PSOE opti per entendre's amb "els amics d'Otegi, de Junqueras i de Maduro". I ha dirigit un avís "als sediciosos, colpistes i terroristes: més enllà de les promeses que hagin rebut, abandonin tota esperança, perquè no aconseguiran els seus objectius". Una advertència que ha complementat amb una amenaça, que "Espanya es posarà dempeus si veu amenaçada la seva pàtria, perquè Espanya no ha arribat fins aquí per ser derrotada per una colla de sediciosos i fanàtics". 

Fidel al seu programa, gràcies al qual han obtingut 24 diputats, el líder de VOX ha exigit que s'il·legalitzi els partits independentistes i ha ressuscitat ETA. "Volem saber el contingut de les negociacions de Zapatero amb ETA, si el PSOE de Zapatero va posar en marxa una operació per blanquejar el terrorisme, entregar Navarra al separatisme o promoure una reforma de la Constitució per incloure el dret d'autodeterminació". 

"Rivera, Casado, escolti'n, són la ultradreta"

Sánchez ha volgut fer ús del seu torn de rèplica. No tant per esmenar la plana al discurs de VOX, que també, sinó sobretot per llançar un missatge contundent al PP i Cs. "Senyor Rivera i senyor Casado, escoltin, això és la ultradreta, el seu soci a Múrcia, a Castella Lleó o a Madrid, una anomalia europea". Per tot això, el candidat a la presidència els ha demanat a tots dos que "reconsiderin el cordó sanitari" que els seus respectius partits han col·locat al PSOE i el posin on ha de ser, a la ultradreta, com fan els seus socis a Europa, tant els liberals com el PPE.