El líder de Vox, Santiago Abascal, no a trigat molt a intentar treure profit de la sentència del cas dels ERO i ha disparat a tots els fronts. Ha començat pel PSOE, formació que ha qualificat del "partit més corrupte d'Espanya", passant per Podemos -"vosaltres sou iguals"- i ha acabat amb el "colpismo separatista". Tot amb la mirada posada en la investidura.

Abascal, en un tuit, ha assegurat que la sentència hauria de tenir com a resposta "l'aïllament del partit més corrupte d'Espanya", el PSOE, però que Podemos no ho farà perquè "sou iguals".Abascal reprodueix un tuit de Iglesias, de maig de 2018, quan va sortir la sentència sobre el cas Gürtel i la corrupció del PP, en la qual llavors el líder de Podemos assenyalava que la condemna hauria de tenir com a resposta una moció de censura de l'oposició i mostrava el seu suport al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, perquè la presentés.

Abascal afegeix que la realitat del socialisme és "gastar-se en droga i en bordells els diners del poble al qual es deixa en la misèria".

Posteriorment a advertit que "amb l'auxili del colpisme separatista es gesta un govern format pel comunisme totalitari i el socialisme" i acusa a la premsa de no reclamar "un cordó sanitari contra corruptes, totalitaris i colpistes", com si passa amb Vox