El líder de Vox, Santiago Abascal, ha defensat aquest diumenge la necessitat de "sufocar el cop" a Catalunya "fins a les últimes conseqüències" amb la detenció dels seus "responsables i conspiradors", en referència, entre d'altres, al president de la Generalitat, Quim Torra.

Abascal ha advocat també per la suspensió de l'autonomia de Catalunya en les seves declaracions als mitjans al començament de la concentració convocada en la Plaza de Colón de Madrid per PP i Cs, amb el suport de Vox, amb el lema Per una Espanya unida, eleccions ja!, per protestar contra la política del Govern de Pedro Sánchez a Catalunya.

El líder de Vox ha acusat de "traïció" el Govern de Sánchez, que veu "il·legítim i mentider" i "sostingut pels enemics d'Espanya, de l'ordre constitucional i de la convivència entre els espanyols", segons ha dit.

"El cop ha de sufocar-se fins a les últimes conseqüències amb la detenció dels seus responsables i els seus conspiradors. Ens referim a la Presidència de la Generalitat, que encara en les últimes setmanes seguia amenaçant amb una via violenta, eslovena, per declarar la independència de Catalunya davant la inacció governamental", ha dit Abascal en al·lusió a Torra.

També ha apostat per desarticular "les bandes mafioses i violentes que impunement exerceixen a Catalunya l'amenaça i la violència contra els dissidents del cop d'Estat".

Una altra de les demandes plantejades pel líder de Vox és suspendre l'autonomia de Catalunya i "instaurar l'ordre constitucional, l'Estat de dret i l'imperi de la llei a Espanya".

Finalment, i en línia amb el lema de la concentració, Abascal ha exigit la convocatòria immediata d'eleccions després que l'Executiu socialista hagi volgut "donar una sortida política" als independentistes.

"Han posat sobre la taula de negociació la sobirania d'Espanya, i la sobirania sol pertany al poble espanyol. El legítim propietari de la sobirania ha de ser cridat a les urnes urgentment", ha conclòs Abascal entre crits de "Visca Espanya!" d'alguns assistents a la concentració.