L'exconseller Santi Vila no ha parlat a la sala de vistes però sí que ho ha fet a la porta del Tribunal Suprem quan ha sortit.

Dins la sala només ha ratificat el que ja diu el seu recurs de reforma contra el seu processament per malversació i desobediència. "Com que res ha canviat, no tenim res més a afegir", ha dit Vila a la sortida del tribunal.

L'exconseller, que va dimitir just abans de la proclamació de la república el 27 d'octubre i que està acusat de malversació i desobediència, ha explicat que dins la sala ha formulat el seu desacord amb el processament i ha subratllat: "Ni jo ni cap membre del Govern vam gastar ni un sol euro de diners públics de l'administració i en conseqüència, l'acusació de malversació estic convençut que es demostrarà que és infundada".

Però aquestes declaracions contundents Vila només les ha fet davant la premsa. Dins la sala, Santi Vila ha estat concís i s'ha remès a la seva declaració del 2 de novembre de l'any passat a l'Audiència Nacional quan va explicar tots els fets responent a totes les parts.

Per l'acusació popular, VOX, Vila ha perdut "una oportunitat d'or per aclarir els motius pels quals van destinar diners públics al cop d'estat".

Vila, sol

Vila ha passat per aquest tràmit amb el seu advocat Pau Molins. Ha entrat al punt de les 10h del matí al Tribunal Suprem sense aplaudiments ni xiulets. I al sortir, després de fer les declaracions als mitjans, ha marxat pel costat oposat que ho han fet Meritxell Borràs i Carles Mundó, que també han comparegut avui per negar el seu processament.

Vila va dimitir abans de fer l'últim pas per proclamar la república i això va fer que la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela fixés una fiança per a ell per evitar la presó. Vila hi va passar la nit i la va pagar l'endemà com a mostra de solidaritat amb la resta de consellers, però la seva imatge va quedar tocada i les seves relacions amb bona part de l'executiu de Puigdemont, també.