El conseller de Cultura, Santi Vila, i molt aviat conseller d'Empresa i Coneixement, és probablement un dels personatges del dia a causa del cessament d'ahir de Jordi Baiget. "Baiget és un home excel·lent, però el president et dona i et treu la confiança quan ho considera oportú". Això és el que Vila ha dit en una entrevista a RAC1 referint-se a la destitució de l'antic conseller, però a la vegada ha assegurat que "no es tracta d'un càstig".

L'encara conseller de Cultura s'ha mostrat molt predisposat i compromès amb el referèndum de l'1-O dient: "Hem de procurar ajudar el president amb la màxima lleialtat". També ha volgut fer públic el seu agraïment a Carles Puigdemont per haver-li proposat el càrrec: "Sap que sempre m'ha tingut al seu costat".

D'altra banda, ha indicat que més enllà dels missatges de Twitter d'alguns membres de la CUP demanant la dimissió de Baiget, desconeix si hi ha hagut pressions per part d'ERC. Finalment, ha sentenciat que "les opinions són lliures però que a hores d'ara el més important és ajudar el president amb el procés".

Atur

Respecte a les xifres de l'atur, com a nou conseller d'Empresa ha destacat que el nombre d'aturats a Catalunya hagi baixat en 18.102 persones al juny, amb la qual cosa Catalunya és una economia "dinàmica" i té capacitat de crear riquesa.

Ha assenyalat que un dels reptes com a Govern és garantir que l'economia i la societat no notin cap conseqüència negativa del conflicte polític i ha confiat a ser capaços que la nova ocupació no sigui fràgil i estacional.