El Conseller de Cultura, Santi Vila, aposta per la figura d'Artur Mas com candidat del PDECat a la presidència de la Generalitat a les pròximes eleccions ja que considera injusta la sortida de Mas. "Alguns pensem que va ser molt injusta la sortida del President Artur Mas al front de nostre projecte polític. S'ha de veure com evolucionen les coses però som molts els ciutadans que creiem que Mas podria ser un excel·lent candidat perquè mai de la vida hauria d'haver passat el que va passar", ha declarat el conseller a l’emissora de ràdio lleidatana UA1.

De fet, Vila ha manifestat que, de moment, l'única dada objectiva és que el president Carles Puigdemont ha dit que no té interès a tornar a ser candidat. A partir d'aquí, el conseller ha afirmat que el PDECAt té gent molt valuosa que pot acompanyar el lideratge que s'acabi definint.

Pel que fa a l'alcaldia de Barcelona Vila ha dit que el candidat del PDECAT l'elegirà la militància i la ciutat, i ha afegit que des de l'àmbit local de la formació de Barcelona saben que tots estan a la disposició d'ajudar-los tirar endavant una alternativa al govern actual. Finalment, en referència als pressupostos de la Generalitat, Vila ha dit que vol pensar que s'aprovaran ja que així es va acordar amb la CUP: "És una legislatura extraordinària que es justifica per voluntat de convocar un referèndum i qualsevol altra cosa seria una excusa de mal pagador que la ciutadania no ho perdonaria al conjunt dels polítics. Hem de ser tots generosos i lleials", ha afegit.

Defensa dels béns de Sixena, amb “força i contundència”

Pel que fa al litigi pels béns de Sixena, el conseller Vila considera que el Govern ha exhibit amb “força i contundència” el seu posicionament, fins al punt de “tenir problemes des del punt de vista judicial, fins i tot a títol personal". A més, el conseller considera que el conflicte dels béns de Sixena que es troben al Museu de Lleida que reclama l’Aragó "s’ha judicialitzat i s’escapa a la política la seva solució, com a mínim a curt termini". Així ho ha dit el conseller en declaracions a UA1.

En aquest sentit, el conseller ha defensat la feina feta pel govern català en aquest conflicte i ha considerat que s’hauria de resoldre per la via política i del diàleg. A part d’aquesta qüestió heretada, el conseller considera que aquesta legislatura Lleida està d’enhorabona amb la declaració del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal com a museu d’interès nacional. També ha destacat, entre altres, l’augment de dotació pressupostària destinada la infraestructura per part del govern i la incorporació de noves col·leccions.