El ministre d’Economia del govern espanyol, Luis de Guindos, confia que “ningú” estigui utilitzant dades fiscals dels ciutadans per objectius polítics independentistes. Preguntat sobre les declaracions del senador d’ERC Santiago Vidal, que va dir que el Govern tenia dades fiscals obtingudes de forma “il·legal”, De Guindos ha remarcat que les seves paraules són “com a mínim, indicadores”.

Amb tot, ha admès que hi ha “contradiccions”. El ministre d’Economia també ha evitat “especular” sobre si realment hi ha 11 països de la UE que estarien disposats a reconèixer la independència de Catalunya, com va dir Vidal, remarcant que la posició europea sobre aquest tema “està claríssima”.

“Com a mínim són, d’alguna forma, indicadores. Hi ha contradiccions, com saben. Espero que ningú estigui utilitzant dades fiscals amb una finalitat política, per descomptat”, ha remarcat De Guindos. Respecte a les paraules de Vidal sobre la UE, el ministre espanyol ha dit que “cadascú pot dir el que vulgui” però que l’opinió dels estats està “claríssima”. 

El ministre d'Economia ha fet aquestes declaracions des de Brussel·les, on avui participa en la reunió de l'ECOFIN.