Santi Vidal ha deixat l'escó de senador, segons ha publicat ERC al seu web. ​Vidal ha presentat avui al matí a la direcció d’Esquerra Republicana la renúncia voluntària a l’acta de senador per tal de no ser un obstacle pel procés. "He fet unes declaracions en un to col·loquial, intentant ser didàctic sobre el procés, però és evident que preses en la seva literalitat, no s’ajusten a la realitat".

"Vull deixar clar que en cap moment he volgut posar en dubte que l’actual Govern actua amb absolut respecte a la legalitat vigent, i que les decisions que es prenguin en cada moment gaudiran de la cobertura legal del Parlament de Catalunya i la Llei de Transitorietat Jurídica", ha remarcat Vidal.

Així mateix, el ja exsenador Vidal ha demanat: "No es sobredimensionin les paraules que he pronunciat", i també ha admès que "hauria d’haver contrastat millor les informacions abans". "Sempre he defensat els drets i les llibertats dels ciutadans de Catalunya, i l’últim que faré és donar excuses al govern de l’Estat per evitar que els catalans puguem votar, això és el més important, i mai ho comprometria", ha ressaltat. "Continuaré treballant discretament perquè aquest país sigui just i lliure, sempre ho he fet, i sempre ho continuaré fent", ha sentenciat.

Vidal també ha explicat que, per no generar més polèmica, durant les properes setmanes suspendrà la seva agenda pública.

L'ANC el treu d'un acte

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Martorelles ha decidit renunciar al senador d'ERC Santiago Vidal per a la conferència programada per a aquesta nit, encara que preveu celebrar igualment l'acte substituint-lo per un altre ponent de Junts pel Sí.

En declaracions a Efe, el responsable de la territorial d'ANC Martorelles, Andreu Monzó, ha explicat que ha decidit prescindir de Santi Vidal després de la polèmica suscitada per les declaracions en les quals va assegurar que el Govern català ha obtingut de forma "il·legal" les dades fiscals dels catalans.

El senador tenia programada des de fa dies una conferència avui a les 20 hores a Martorelles, organitzada per l'ANC local, per parlar del procés sobiranista, però Monzó ha avançat que trucaran a Vidal per comunicar-li que no volen que acudeixi a l'acte.

La territorial de l'ANC, no obstant això, vol mantenir la conferència, que se celebrarà en un espai reservat per a 150 persones, i per això està buscant un altre ponent de JxSí.