La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha visitat aquesta tarda les obres de l’accés ferroviari a l’aeroport del Prat de Barcelona acompanyada del ministre de Foment, Iñigo de la Serna. La raó del viatge, ha estat, segons Santamaría, explicar les inversions en infraestructures de l’Estat a Catalunya fruit, segons ha dit, "de la via del diàleg". La visita, però, s’ha saltat el protocol. Ni des de Vicepresidència ni des del Ministeri de Foment s’han fet saber les seves intencions al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Aquest matí, en una roda de premsa posterior a la reunió de la Taula del Corredor Mediterrrani, el conseller ha titllat la visita de "propagandística" i ha ironitzat que el titular de Foment sempre “visita la mateixa obra”, els accessos ferroviaris a l’aeroport, perquè no poden anar a veure'n d’altres com l’estació de la Sagrera o el Quart Cinturó, per falta de fets tangibles.

A parer del conseller, aquestes visites es converteixen en l’“expressió dels incompliments” del govern espanyol a Catalunya. “Molta faramalla i poca concreció”, ha reblat.

Santamaría i el diàleg

Per contra, la vicepresidenta ha volgut subratllar des de l'aeroport les inversions que l’Estat fa a Catalunya, especialment en matèria d’infraestructures, i ha insistit que “la via del diàleg” és la millor per seguir-les mantenint i fins i tot millorant.

Ha estat durant un parlament davant dels periodistes -sense preguntes- en acabar la visita, on Santamaría ha assegurat: “Cal insistir en la via del diàleg, la cooperació i l’estabilitat institucional per poder dur a terme obres com aquesta, que doten el país d'una gran competitivitat”.

Retard del tren llançadora

Tot i l’optimisme de la vicepresidenta, el ministre de Foment ha explicat durant la visita que el tren llançadora entre Barcelona-Sants i El Prat es retardarà més enllà del 2018, quan es preveia que el servei estigués operatiu. Actualment, s’ha executat un 25% de l’obra, la qual cosa es tradueix en uns 60 milions d’euros dels 285 pressupostats per al total d’aquesta infraestructura.