La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, estarà a Barcelona durant la diada de Sant Jordi. Fonts de l’executiu estatal han confirmat que la número dos del govern de Mariano Rajoy visitarà Barcelona per assistir a l’acte que celebra Societat Civil Catalana i que premiarà l’exprimer ministre francès Manuel Valls i el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani.

No està previst, a hores d’ara, que la vicepresidenta intervingui a l’acte, però la seva serà l’única presència destacada de membres de l’executiu espanyol a Catalunya el dia de Sant Jordi. La d’aquest any serà la segona visita consecutiva de Santamaría en un dia de Sant Jordi, després que l’any passat passegés per Barcelona abans d’assistir a un acte de llibreters reclamant la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat per a la festa catalana del 23 d’abril, i on va coincidir amb l'aleshores vicepresident català Oriol Junqueras.

En aquesta ocasió, a més, es dona la circumstància que la vicepresidenta estarà a Catalunya enmig del període d’aplicació de l’article 155 de la Constitució, que va destituir el Govern, que va intervenir la Generalitat, i que ha provocat que aquest any no hi hagi cap acte institucional per la commemoració d’aquest Sant Jordi.