La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat avui que Carles Puigdemont no serà president de la Generalitat i ha recalcat que si tingués més respecte a Catalunya afavoriria que n'hi hagués un que recuperi la convivència, l'economia i la bona relació amb el govern espanyol.

"La via de la unilateralitat està tancada. Igual encara veiem en aquests dies cops de cua des de Brussel·les, però no té cabuda", ha advertit Sáenz de Santamaría en una entrevista al 20 minutos.

Ha insistit que Catalunya no pot dependre dels capricis diaris del president català en funcions i que els independentistes han de pensar ara en el mal que han causat. "Toca sembrar concòrdia i no discòrdia", ha dit.

I encara que ha incidit que el govern espanyol ha perdut ja la capacitat de sorpresa amb Puigdemont, ha reiterat que no hi haurà un govern a l'exili.

"Pot dir coses com aquestes i, després, tots fer grans anàlisis... Però és més senzill: no serà president de la Generalitat", ha afirmat, i ha garantit que hi haurà un nou president perquè la Generalitat ho "necessita".