La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha restat transcendència aquest dissabte a la decisió de la justícia alemanya de no extradir Puigdemont per rebel·lió i ha demanat ànim al PP. “Això és una batalla, a vegades semblarà que guanyin, però guanyarem nosaltres perquè la democràcia està del nostre costat”.

Santamaría també ha afirmat que les rondes de consultes del president del Parlament, Roger Torrent, s’assemblen a les “reposicions de Verano Azul” perquè tenen sempre els mateixos protagonistes. En aquest sentit ha insistit que cal un president que estigui “dins de la llei”, en la línia del que ha afirmat també el president espanyol, Mariano Rajoy, que ha reclamat un candidat “dins de la normalitat”.

Rajoy ha fet bandera de l’aplicació del 155 i ha afirmat que en el procés català “tothom s’ha adonat que Espanya es pot defensar quan l’ataquen i que pot adoptar decisions”, i ha assegurat que després d’actuar en aquesta direcció ha rebut cartes de gent que li ha dit que gràcies al 155 pot cobrar el que li devia l’administració.