Soraya Sáenz de Santamaría, candidata a presidir el PP, ha assegurat aquest dilluns a Palma de Mallorca que "sense cap problema" s'uniria a una candidatura de María Dolores de Cospedal en la segona volta del procés de successió de Mariano Rajoy al capdavant del partit si ella no sortís com a finalista.

En aquest context, Sáenz de Santamaría ha valorat la iniciativa de Cospedal de consensuar una única candidatura després de la celebració de la primera volta. "Per a mi integrar sempre és la millor opció", ha considerat l'exvicepresidenta del govern espanyol, que ha reiterat que si ella no guanya, encara que creu que sí, donarà suport a qui sigui elegit per dirigir el PP, "sense necessitat de cap càrrec ni paper pel mig".

Sáenz de Santamaría també ha afirmat que cal ser "molt generosos", una actitud que ella mateixa practicarà "abans, durant el congrés i després; tot el que faci falta".

Els afiliats del PP votaran el proper 5 de juliol entre els set candidats que s'han presentat a liderar el PP i els dos més votats es disputaran la presidència del PP en el congrés dels dies 20 i 21 de juliol.