La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha criticat aquest dissabte els que "volen supeditar la vida, els drets i les opinions i el benestar amb una idea única, tancada i individual" referint-se a la Generalitat de Catalunya, i ha defensat que "el govern espanyol no permetrà que aquesta comunitat sigui la veu única dels que se salten les normes".

Sáenz de Santamaría ha fet aquestes declaracions a Logronyo, on ha acudit a la presentació de la Ponència Econòmica i d'Administració Territorial del PP al costat del sotssecretari d'Autonomies i Ajuntaments del partit, Javier Arenas; el president del PP de La Rioja, Pedro Sanz; el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i l'alcaldessa de Logronyo, Cuca Gamarra. A l'acte també hi han assistit els ponents en la Ponència Econòmica i d'Administració Local, Xavier García Albiol; el coordinador general del PPC, i Alfonso Alonso, president del PP al País Basc, entre altres.

En concret, la vicepresidenta ha intervingut en la clausura de l'acte destacant que el PP treballa per "fer una Espanya millor per al conjunt dels espanyols" perquè "el nostre partit s'identifica amb tots els espanyols" encara que en determinats llocs i en determinats partits nacionalistes "la seva comunitat autònoma siguin només ells".

"Per a la Generalitat, Catalunya són només ells, Puigdemont, Junqueras... però quan es té aquesta visió, al final passa el que passa, perquè es comença per parlar en nom de tots els catalans però després sembla que ells s'han de supeditar a aquesta Catalunya i s'acaba traient la veu i l'opinió a tots els altres que són -ha indicat- tan catalans com ells".

"Es comença per no complir les normes de convivència i s'acaba amb vantar-se que allà es poden saltar lliurement els drets individuals dels ciutadans". Davant això, ha anunciat, el "govern espanyol no permetrà que això succeeixi".

Sáenz de Santamaría ha criticat així que "els que parlen de pluralitat, en el fons, són els que menys practiquen amb l'exemple" perquè "no hi ha més pluralitat que ser conscients que cada espanyol pot tenir la seva visió, dins i fora de la seva pròpia comunitat autònoma".

En aquest sentit, ha detallat, "per al PP, Espanya són els espanyols" perquè sempre advoquem "per la màxima de la lleialtat" davant un projecte comú que és un model de convivència.

Així, ha destacat, "el PP defensa la pluralitat" però és cert que "units hem aconseguit els millors resultats de la història sempre en benefici dels espanyols perquè siguem lliures i Espanya superi junta les dificultats".