La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha mantingut un tens cara a cara amb el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, durant la sessió de control al Congrés, on ha criticat que els podemites s'apropessin a les tesis independentistes. Domènech preguntava sobre si després del 21-D l'executiu central s'obriria a un tracte bilateral amb la Generalitat, en cas que guanyessin els sobiranistes. Santamaría s'hi ha tornat dient que era possible un diàleg "dins de la llei", per bé que ha denunciat que la proposta ja havia estat formulada per les dirigents d'ERC i el PDeCAT, Marta Rovira i Marta Pascal.

"Durant anys només han conegut la imposició. Alimenten la confrontació. Per no parlar dels seus fracassos, més allà dels seus compromisos, que són paper mullat", ha denunciat el polític català en al·lusió als dubtes de Mariano Rajoy sobre la reforma de la Constitució. "Què proposen vostès? Fa anys que no proposen res. El 42% dels nous independentistes són per vostès", ha reblat Domènech. Aquest ha assegurat que la política de l'actual govern espanyol buscava assemblar-se a la de José María Aznar, és a dir, una entesa entre els "constitucionalistes" PP, PSC i Cs

La vicepresidenta, però, s'hi ha tornat acusant-lo d'estar en campanya. "Vostè ve aquí a fer campanya per l'independentisme secundari, secunden totes les seves propostes, fins i tot la dels presos polítics i per això els han hagut de cridar l'atenció a l'Ajuntament de Barcelona", ha denunciat. Més tard, Santamaría ha carregat novament, burlant-se dels exconsellers que demanen sortir de la presó. "El seu programa electoral s'assembla més a l'escrit de defensa al Suprem dels independentistes. L'únic que li falta per assemblar-se a ells és acatar el 155", ha acabat amb un mig somriure.