Soraya Sáenz de Santamaría, en vigílies de la Conferència de Presidents que es reunirà la propera setmana, ha fet una crida a aprofitar aquesta cita per passar del "hi ha que" a fer, perquè Espanya té "uns reptes immensos". S'ha mostrat convençuda que, si hi ha "generositat", es podrà "avançar".

"Si som generosos i sabem que l'Estat és molt més que el Govern de la Nació, si sabem escoltar i som conscients que tots som Estat i tenim una responsabilitat compartida en els grans problemes, podrem avançar", ha sentenciat, en la presentació de la Ponència Econòmica i Territorial que el PP aprovarà en el seu congrés de febrer.

En un acte en què també hi han participat els redactors de la ponència, entre els que s'hi troben Alberto Núñez Feijóo, i els ministres Álvaro Nadal i Fátima Báñez. Santamaría ha subratllat que Espanya ha d'afrontar "intensos reptes", igual com la UE, per la qual cosa caldria "aprofitar" el moment i actuar sobre qüestions clau.

Amb la vista posada en la cita de presidents autonòmics de dimarts, la vicepresidenta ha subratllat que es debatran assumptes de pes tals com el finançament autonòmic, la demografia i el pacte per l'educació, i ha posat "deures", apel·lant a la generositat, a "escoltar" i a ser conscients que Govern i autonomies tenen "una responsabilitat compartida" per poder fer passos endavant.

"Si tots som conscients que representem el conjunt dels ciutadans, que representem a tots els que hi vagin i als que no (en al·lusió a l'absència de Catalunya i Euskadi), ens haurem guanyat el sou perquè estem per a això. Totes les administracions estem al servei de la gent que vol passar del 'hi ha que' a fer coses, una Espanya unida en la diversitat, però unida i solidària," ha conclòs.