El president del Partit Popular, Pablo Casado, i l'exvicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, han mantingut una breu reunió aquest dimecres al Congrés dels Diputats, que ha durat 25 minuts segons fonts del seu entorn. Santamaría assegura que es mantindrà en política a disposició del partit i del nou president, mentre que fonts de l'entorn de Casado responen que resten a l'espera de saber quin futur vol. Així i tot, aquesta no ha descartat a l'entrada de la reunió acceptar ser cap de llista per a la Comunitat de Madrid, o fins i tot per a l'alcaldia de la ciutat. 

"M'ho haurà de dir ell", ha contestat als periodistes a l'entrada de la reunió sobre optar a aquesta posició. Així i tot, ha insistit que un dels seus objectius és que el seu equip es pugui integrar en les llistes de Casado, que dijous presidirà la reunió del comitè executiu nacional del PP a Barcelona; allà farà públic tot el seu equip i qui ocuparà la secretaria general. "No vinc a parlar de mi. Seguiré en política, però no necessito cap lloc", ha insistit. "Vinc a demanar [a Casado] el mateix que per a mi vaig demanar al seu dia", és a dir, la integració i la unitat al si del PP.

Arribats a aquest punt, des de l'equip del nou president afirmen que la unitat dependrà de Santamaría. "Doncs si és així, no hi ha cap problema i està garantida", ha contestat la política. "Jo segueixo aquí sense necessitat de res", ha insistit. Ara bé, fonts de l'entorn de María Dolores de Cospedal diuen que estan pendents de la decisió de l'exvicepresidenta sobre el seu futur. Però de moment la primera trobada ha estat breu perquè tots dos diputats havien d'entrar al ple del Congrés, que aquest dimecres votava la nova administradora única d'RTVE, Rosa María Mateo.