La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, torna aquest dimarts a Catalunya per inaugurar la seu de l’Oficina Integral de la Seguretat Social, a Reus.

Santamaría vindrà acompanyada de la ministra de Treball i Seguretat Social, Fátima Báñez. També assisteixen a l’acte el secretari d’Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, i el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

Hisenda pròpia i estructures d’Estat

La visita de Santamaría aquest cop serà, en principi, ràpida, però curiosament l’encarregada d’orquestrar l’Operació Diàleg inaugura la nova seu d’un edifici de la Seguretat Social quan un dels motius de tensió entre el Govern i l’Administració espanyola és l’avenç en les estructures d’Estat.

En concret, abans de l’estiu ja es va registrar al Parlament l’esquelet del que serà la futura Hisenda catalana amb tres organismes principals –l'Agència Tributària de Catalunya, la Junta de Tributs i el Consell Fiscal– una llei que, al costat de la de la Hisenda pròpia, ja s’ha presentat i ha estat admesa a tràmit.

Cinquena visita en dos mesos

Aquesta serà la cinquena visita de la vicepresidenta espanyola a Catalunya en poc més de dos mesos.

El 19 de novembre, Santamaría assistia als premis de la patronal Foment del Treball on va coincidir amb el president, Carles Puigdemont.

Només dos dies més tard, el 21 de novembre, Sáenz de Santamaría inaugurava en la presa de possessió del nou delegat del govern espanyol, Enric Millo, l’Operació Diàleg.

El 7 de desembre, Santamaría es reunia, al seu despatx de la Delegació del govern espanyol a Barcelona, amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i amb la presidenta de C’s, Inés Arrimadas.

L’última visita de Santamaría va ser el passat 17 de desembre quan va presidir la reunió de la ponència política i territorial del PP a Barcelona.