Un miler de persones s'han concentrat aquest dissabte a la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts, el poble del vicepresident Oriol Junqueras, per reclamar la seva llibertat i la de la resta de presos polítics quan es compleixen 100 dies de l'empresonament del líder d'ERC i del conseller d'Interior Joaquim Forn. 

acte Junqueras Sant Vicenç Horts 2 ACN

acte Junqueras Sant Vicenç Horts ACN

La mobilització estava convocada per la plataforma Free Junqueras i ha comptat amb la participació del president del Parlament, Roger Torrent, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i el diputat d'ERC Raül Romeva, entre d'altres.

L'exdiputat de la CUP Albert Botran, l'exsecretari general de Podem Albano-Dante Fachin i la directora general de Joventut de la Generalitat, Marta Vilalta, han llegit un manifest on han defensat que Junqueras "és un home bo, un home de fortes conviccions democràtiques" i que per aquests motius no hauria d'estar a la presó.

A més a més, han criticat que l'Estat actua de manera venjativa contra el vicepresident i que d'aquesta manera "posa en perill els principis democràtics més elementals".

Torrent acte Junqueras ACN

A l'acte també hi ha intervingut Roger Torrent que ha recordat que aquest dijous passat va anar a Estremera per reunir-se amb Junqueras i Forn: "Ells són la dignitat, nosaltres no podem decebre aquesta dignitat", deia al mateix temps que expressava que són "ostatges de l'Estat". El president ha demanat que la gent no defalleixi "ni un segon" fins que s'alliberin Junqueras i la resta de "presos polítics". Finalment, Torrent ha explicat que Cuixart li va demanar des de Soto del Real que la ciutadania tingués tres coses: serenor, generositat i sentit d'Estat. "Fem-li cas", ha pregat el president.