El poble fictici de Sant Esteve de les Roures, popularitzat perquè apareixia en un dels informes de la Guàrdia Civil sobre l'1-O com si fos real, ha arribat a la premsa alemanya. El diari Taz ha recollit el fet explicant el que va publicar-ne el diari El Mundo: "Alguns dels incidents més agressius van tenir lloc a Sant Esteve de les Roures, informava el diari el 28 de març. Es parlava d'un motociclista que va intentar atropellar un policia i robar-li l'arma de servei, entre d'altres coses", indica Taz.

El diari es mostra sorprès que la investigació de la Guàrdia Civil tenia un greu defecte: "Sant Esteve de les Roures no existeix", indica. I detalla que a partir de llavors se'n va crear una paròdia a Twitter, que ja supera els 30.000 seguidors. "Cap poble d'aquesta mida a Catalunya, i probablement a tota Europa, té tant a oferir com Sant Esteve de les Roures. Més de 80 comptes d'institucions locals públiques i privades estan ara actives a Twitter. Sant Esteve té una extensa xarxa de metro, i una línea vermella que és el camí cap a la independència de Catalunya", afegeix.

Taz detalla l'incident a la xarxa entre el fictici Sant Esteve de les Roures i la Guàrdia Civil. "El canal de Twitter oficial de la Guàrdia Civil ja no sap distingir entre realitat i ficció. Quan l'Ajuntament va publicar un vídeo on s'hi veuen guàrdies fronterers disparant bales de goma a la frontera marroquina, la Guàrdia Civil va acusar l'Ajuntament de Sant Esteve d'abusar del càrrec: "Des d'un compte oficial de Sant Esteve de les Roures?...representant els seus ciutadans i reportant falsos trets amb bala?"