La magistrada de l'Audiència Nacional espanyola Carmen Lamela ha rebutjat de nou l'excarceració de l'expresident del Barça Sandro Rosell, en considerar que encara es manté el risc de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva, perquè té importants negocis i beneficis a l'estranger que també són investigats. Rosell ha ofert una possible fiança de 400.000 euros, però la magistrada no l'accepta perquè considera que encara hi ha massa risc de fuga, de reiteració delictiva i de destrucció de proves, perquè l'expresident barcelonista té importants negocis a l'estranger.

La magistrada no comparteix l'afirmació de Rosell en el sentit que passa per una "precària situació econòmica", ja que això no es correspondria amb l'oferiment d'una possible fiança de 400.000 euros per part de l'expresident del Barça. De fet, diu que la investigació feta fins ara evidencia que "la seva principal activitat empresarial, font d'importants ingressos, es troba fora d'Espanya, viatjant a l'estranger amb regularitat i per períodes de temps prolongats", com l'empresa One of Ours Limited, creada a Hong Kong el gener passat per desenvolupar l'antic projecte Aspire, amb una "previsió de cobraments molt important". Aquesta empresa asiàtica es va crear a través d'una altra empresa de la qual Rosell figura com a primer director. El contracte per desenvolupar el projecte va del 2017 i el 2022 per un import de 3,5 milions anuals.

La investigació també ha revelat, segons Lamela, que Rosell té molta facilitat per viatjar i viure temporalment a diversos llocs de tot el món, que té una "gran fortuna", i comptes bancaris, béns i negocis fora de l'estat, que "lògicament li facilitaria la sortida del territori espanyol i la seva subsistència a altres països, cosa que no garanteix que no se sostregui a l'acció de la justícia.

Sobre la possible reiteració delictiva, Lamela diu que hi ha un "important risc" perquè Rosell "opera en un grup organitzat" de persones investigades per països com Estats Units, Brasil, Andorra o Suïssa per activitats també investigades per l'Audiència Nacional espanyola. A banda, afegeix que l'acció de Rosell no va ser un fet puntual, sinó diverses actuacions "meditades, preparades i organitzades amb la creació d'un entramat de societats per fer desaparèixer el rastre de les importants sumes de diners il·lícitament obtingudes". Sobre el risc de destrucció de proves, Lamela diu que encara s'estan estudiant i analitzant documents intervinguts que podrien obrir noves línies d'investigació.