Un professor de l'institut d'Educació Secundària Enrique Muruais de Pontenova, Galícia, ha denunciat que ha rebut una advertència administrativa per impartir classes de matemàtiques en gallec. El diari Sermos Galizia ha fet públic aquest cas i ha indicat que el professor assegura que el "100% dels seus estudiants parlen gallec".

El docent indica que "cada any quan comença el curs comenta als alumnes que l'any 2010 la Xunta va emetre un decret pel qual l'obligava a fer classes en castellà". Si més no, el professor apunta que a l'aula es debat aquest decret i "ens seguim entenent en el nostre idioma", ara bé, el Departament d'Educació no veu amb bons ulls la decisió del docent.

En una nota a les seves xarxes socials, el professor ha explicat que fa uns dies l'Administració el va contactar "per parlar sobre la meva desobediència i recordar-me que, a Galícia, les matemàtiques no es poden ensenyar en gallec, només en castellà o en anglès".

La notícia ha aixecat polseguera a la xarxa i ja són moltes les mostres de suport que està rebent aquest professor de Pontenova