El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha inclòs a la seva agenda oficial d'aquest dijous una visita a Catalunya per veure les zones afectades pel temporal Gloria, que porta des de dilluns sobre el front mediterrani de la península.

La visita de Sánchez a Catalunya, però, només contempla veure els estralls del temporal des de l'aire. Segons consta a l'agenda difosa pel govern espanyol, el president "sobrevolarà la zona del Maresme i del Delta de l'Ebre" i, tot seguit, marxarà cap a les Balears, on sí que té prevista una salutació amb els efectius d'emergències i unes declaracions als mitjans de comunicació.

agenda sanchez catalunya gloria

A més de limitar-se a sobrevolar Catalunya, Sànchez ho fa sense avisar a les autoritats catalanes. Fonts del govern de la Generalitat asseguren a El Nacional que ningú els ha informat d'aquesta visita i que "no els consta" que aterri a Catalunya.

Preguntats per aquest mitjà, fonts de Moncloa aclareixen que potser fa una parada per parlar amb els equips d'emergència però, en tot cas, no està concretada, ni es permetrà cobertura mediàtica.

Crítiques per l'escassa atenció

Aquesta escassa atenció a les greus afectacions que ha viscut Catalunya en els últims dies ja està rebent les primeres crítiques. El regidor de Mataró Alfons Canela, una de les zones que més ha rebut el temporal, ironitza amb la visita de Sánchez "com en un capítol de 'Catalunya des de l'aire'".