Les notícies sobre les vacunes contra el coronavirus no s'aturen. I Pedro Sánchez ha volgut aprofitar el context per fer un anunci: ja tenen un "pla complet de vacunació". El presentaran dimarts que ve, després del Consell de Ministres, i l'escenari amb el qual treballen és que gran part de la població espanyola estigui vacunada durant el primer semestre del 2021, o el que és el mateix, abans que acabi el mes de juny. Segons ha explicat, estan treballant en aquest pla des del mes de setembre. Ho ha anunciat des de La Rioja, on ha presentat el pla de recuperació espanyol en el marc de la seva gira per totes les comunitats.

En la seva intervenció des de La Rioja, el president espanyol ha assegurat que Espanya es convertirà en "el primer país de la Unió Europea, juntament amb Alemanya, a tenir un pla complet de vacunació", i ha explicat que "una part molt substancial" de la població espanyola rebria la vacuna durant el primer semestre del 2021. Es farà "amb totes les garanties". En aquest sentit, ha apuntat que Espanya rebrà el 10% dels 1.000 milions de dosis que ja ha encarregat la Unió Europea. Estan treballant "a ple rendiment" perquè "estiguin a punt com més aviat millor".

El president del govern espanyol ha indicat que s'obre un "horitzó esperançador" després dels últims resultats d'assajos clínics de les vacunes. Tot i això, ha matisat que "qualsevol eufòria ha de ser compensada per la cautela".

Per altra banda, Sánchez ha anunciat que aviat el Consell de Ministres aprovarà un paquet d'ajudes a l'hostaleria, que s'ha vist fortament afectada per les restriccions, que en el cas de Catalunya i altres comunitats han suposat el tancament al públic.

Mobilitat per Nadal

Una de les principals preocupacions avui són les festes de Nadal. El president espanyol ha donat a entendre que llavors serà possible la mobilitat dins de l'Estat espanyol i els ciutadans podran "gaudir de les festes amb els seus éssers estimats". Sánchez ha explicat que el Ministeri de Sanitat ja treballa amb les comunitats autònomes en un pla específic per fer front a aquest augment de la mobilitat.

Sánchez s'ha felicitat perquè Espanya es troba "en el camí adequat" per doblegar la corba de contagis després de dues setmanes de descens de la incidència acumulada "de manera consecutiva". Tot i així, ha advertit que la incidència continua sent "molt alta".