L'expresident de la ANC Jordi Sànchez ha cridat a la unitat de la sobirania en una carta escrita des de la presó de Lledoners (Bages), en la que ha afirmat: "Certament, a vegades costa entendre com al cap d'un any de l'1 d'octubre és tan difícil mantenir-nos units, com llavors ho vam estar, per guanyar els nous reptes que tenim plantejats".

En la missiva, difosa aquest dimecres per la Crida Nacional, ha animat a participar en el Congrés constituent del 26 de gener d'aquest moviment polític impulsat per Carles Puigdemont.

"Us alerto de les veus que des de dins i fora de la sobirania es deixaran sentir els propers dies per desacreditar la fundació de la Crida Nacional. Us animo a no caure en cap trampa i menys encara en cap polèmica estèril", ha observat.

"La unitat és una paraula molt utilitzada però escassament practicada. La Crida ve per sumar i agrupar" dins de l'independentisme demòcrata, ha defensat, a més de reconèixer que rep moltes cartes que expressen impotència davant del que perceben com una dificultat per compartir un horitzó conjunt entre les diverses realitats polítiques.

A la carta, firmada el 31 de desembre de 2018, Sànchez assegura que encara "amb optimisme i molta força" el 2019, a poques setmanes abans de l'inici del judic que el manté a presó des de fa gairebé 15 mesos.