Ja hi ha hora per a la trucada del president Pedro Sánchez al president Quim Torra: serà aquest dimarts a un quart de deu del matí. Segons informen fonts dels dos executius, aquesta és l'hora que han acordat, per tal que pugui produir-se abans de la reunió del Consell Executiu de cada dimarts, a dos quarts de deu del matí. El candidat a la investidura va anunciar dimecres passat una ronda de converses amb tots els presidents autonòmics de cara a aconseguir els suports que li falten. Les trucades començaran, per ordre protocol·lari, pel lehendakari Íñigo Urkullu, a les nou. El president català serà el segon.

Inicialment, des de la plaça Sant Jaume van proposar que la trucada tingués lloc a les vuit del matí, perquè el president Torra té una reunió a dos quarts de nou del matí i el Consell Executiu a dos quarts de deu. "S'ha buscat un espai abans govern com demanàvem", subratllen fonts del Govern.

Aquesta ronda de contactes amb els presidents autonòmics és insòlita. Normalment aquesta mena de converses tenen lloc un cop un president ha estat investit, no mentre està intentant aconseguir els suports a la investidura. Però feia temps que el president Quim Torra li demanava una trucada de telèfon, després de diversos intents fallits. Ara Sánchez, que depèn de l'independentisme, ha hagut d'inventar-se una ronda exprés de trucades amb tots els presidents per a poder parlar amb el president de la Generalitat. Esquerra Republicana li va demanar aquest gest en les seves negociacions.