Davant les informacions que apareixen del sumari dels CDRPedro Sánchez reclama explicacions a Quim Torra. El president espanyol en funcions ha reclamat aquest dijous que el president de la Generalitat comparegui al Parlament amb l'objectiu d'aclarir els seus vincles amb els set CDR empresonats i acusats de terrorisme, després que un d'ells l'hagi ficat al mig.

En una entrevista a La Sexta aquest dijous, Pedro Sánchez ha assegurat que les informacions que han aparegut són “molt greus” i que cal ser "curosos”. No obstant això, ha defensat que, amb el pas dels dies, "la policia i la justícia estan estrenyent el setge als radicals que estan vinculant l'independentisme a la violència". Pel que fa a les informacions que hi involucren el president Torra, el dirigent socialista s’ha remès a la petició del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha demanat la seva compareixença al Parlament.

Ha d’explicar quina versemblança se li dona a aquesta informació”, ha assegurat el president espanyol en funcions. “Ha de rendir comptes primer al parlament, i el que ha de fer és criticar qualsevol tipus de violència”, ha insistit en aquest sentit. “Crec que l'independentisme ha de condemnar sense matisos la violència i fins que no faci això és molt difícil que es pugui obrir una nova etapa de diàleg entre catalans”, ha advertit.

Per altra banda, ha defensat el decret que permet tancar webs i xarxes socials sense ordre judicial en cas d’amenaces a l’ordre públic. Ha justificat que l’Estat s’ha de dotar d’instruments davant l’independentisme, que “vol desafiar l’Estat”. Ha volgut deixar clar que “no intervenen Internet”, sinó que “actuen sobre institucions públiques” per a protegir les dades personals dels ciutadans.