El president espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha exigit al Partit Popular (PP) que "per una vegada" abandoni l'oposició "destructiva" i "voti sí" a la reforma laboral, i ha reivindicat l'"estabilitat" que aporta el seu executiu al "difícil" moment de la pandèmia amb "legislatures de quatre anys". Sánchez ha aprofitat la seva intervenció en l'acte de presentació a Palència de Luis Tudanca com a candidat a la presidència de Castella i Lleó per carregar contra els populars. 

A més del toc d'atenció a la formació liderada per Pablo Casado, el president socialista ha remarcat la tasca del seu govern, amb especial menció a la reforma laboral, de la qual ha destacat que és "bon acord per a Espanya, els treballadors i empresaris", i ha demanat a l'oposició que "pensi en el seu país".

"Convido l'oposició a la reflexió: imposar una reforma laboral en contra dels agents socials va ser un error i oposar-se a una reforma acordada amb els agents socials és un doble error", ha advertit. En aquesta línia, ha recalcat que el seu govern està donant una "resposta justa" a la "terrible" crisi de la covid-19 amb reformes que, com la laboral, incorporen "totes les perspectives, identitats i demandes", per la qual cosa considera que en aquests acords “tots han de cedir”.

La "política útil" 

Mentre al PP li regalava adjectius com "destructiu", Sánchez ha assenyalat el PSOE com l'antítesi dels populars, considerant-lo la "política útil" i allunyada de l'insult. "En aquest moment tan difícil i complex que ens ha tocat viure, en el qual hem comès, sens dubte, errors, però també molts encerts, puc assegurar que no hi ha hagut un sol dia que el govern espanyol no hagi treballat per dignificar la vida dels treballadors espanyols", ha declarat. Pel president, les accions del seu executiu estan demostrant que es pot fer una "política diferent".

En aquest sentit, ha reivindicat la "sortida de la crisi" que està duent a terme d'una forma "molt diferent" a la financera del 2008. "Estem demostrant que en lloc de retallar l'estat del benestar, retallades que encara estem pagant, es pot enfortir", ha sentenciat Sánchez. En les seves lloances a la feina del seu govern no ha faltat la menció a Catalunya. Ha reivindicat que la situació és molt millor que la de fa quatre anys amb el govern dels populars. Sánchez ha qualificat la situació catalana de fa uns anys d'"encesa". 

Amb totes aquestes medalles, el president ha assegurat que continuarà amb el seu full de ruta els pròxims dos anys. Un projecte que ha destacat que compta amb "bones mesures per al país" com les ja impulsades i amb les quals s'ha complert amb les dones, la comunitat educativa, la científica o el sector primari.