L’exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que va cometre un error personal en comprometre’s amb la direcció del partit a no negociar amb els nacionalistes. En una entrevista al programa Salvados, de La Sexta, Sánchez ha dit que el PSOE ha de negociar sí o sí amb els independentistes catalans i que la “crisi de Catalunya només s’acabarà votant però sobre un acord: la reforma federal”.

Sánchez ha reconegut que va mantenir converses amb els nacionalistes catalans i que “després de les segones eleccions estaven més receptius”.

Mà estesa a Podemos

El socialista també ha titllat d’error tancar-se a negociar amb Podemos, a qui ha definit com un aliat dels socialistes. "Em vaig equivocar titllant Podemos de populista. No vaig entendre el moviment que hi ha darrere Iglesias, l’impuls renovador que hi ha al darrere i que el PSOE també necessita", ha apuntat. A banda, ha reconegut que hauria d’haver pactat amb Podemos per garantir la seva investidura però també ha dit que creu que, en el fons, tothom gesticulava “perquè volien segones eleccions”.

Conspiració

Sánchez també ha acusat El País, l'expresident de Telefònica (Cesar Alierta) i el sector financer de boicotejar un possible govern d'entesa de les esquerres.

També ha apuntat que creu que un sector del partit li va parar un parany per “arraconar-lo” i treure del seu abast qualsevol recurs o plataforma que el permeti tenir projecció a les primàries.

“Li demano que reflexioni (a la gestora). El seu mandat és clar: celebrar un congrés. En quatre o cinc mesos l’hauríem de fer per apropar-nos als votants i legitimar-nos”, ha afirmat.

Traït

Sánchez també ha lamentat que alguns dirigents del PSOE, que sentia propers, no s'hagin dirigit a ell. S’ha referit expressament al portaveu del grup parlamentari socialista, Antonio Hernando, amic de la joventut, que ha continuat com a portaveu després de la seva dimissió.

Susana Díaz

A Suana Díaz li retreu que no li hagi donat suport com a secretari general i que ha conspirat fins a deposar-lo al comitè federal: “No em van agradar ni les formes ni el fons”. Sánchez ha afegit el següent: “Si va pensar que amb mi podria fer el que volgués i per això em va donar suport, es va equivocar”. 

Per acabar, ha reiterat que "si Susana Díaz vol governar el partit, el que ha de fer és fer un pas endavant i presentar-se al congrés". 

Felipe González

Preguntat sobre les discrepàncies amb Felipe González s'ha exculpat: "Vam parlar de l’abstenció però no en els termes que ell va dir".

Agafar el timó

En aquesta entrevista, Sánchez ha confirmat que “té ganes, voluntat i forces per agafar el timó del PSOE” però també ha advertit que, abans de fer cap pas, vol temptejar la militància.