El cap de llista de JxCat per Barcelona, Jordi Sànchez, i els número u per Tarragona i Lleida, Josep Rull i Jordi Turull, demanaran la seva sortida en llibertat condicional per poder participar en la campanya electoral del 28-A. Tots tres es troben en presó preventiva per la seva participació en l'1-O, raó per la qual estan sent jutjats al Suprem.

En declaracions a la sortida del Tribunal Suprem, el seu advocat, Jordi Pina, ha explicat que han presentat l'escrit demanant la llibertat provisional, i que així li ha fet saber també al president de la sala, que ho haurà de traslladar a les parts.

Pina ha insistit que la primera raó que motiva la seva petició és que els seus defensats no tenen "garanties plenes" en el seu dret de defensa a causa de l'empresonament. En aquest sentit, ha recordat els horaris que han de fer per acudir a les sessions del judici, el cansament que els provoca, i la dificultat per preparar la defensa amb els advocats.

El lletrat ha posat en valor l'actitud dels acusats, la seva participació en el judici, l'extens interrogatori a què es van sotmetre responent totes les parts.

Així mateix, ha recordat que el jutge instructor de la causa, Pablo Llarena, va permetre la seva sortida de la presó quan van ser candidats a les eleccions al Parlament. 

 

Per altra banda, la defensa d'Oriol Junqueras i Raül Romeva també ha anunciat que sol·licitarà en les pròximes hores a la Sala Penal del Tribunal Suprem que siguin posats en llibertat provisional perquè puguin participar a la campanya electoral. Junqueras i Romeva també es presenten com a candidats en les llistes d'ERC al Congrés i al Senat, respectivament.