La setmana que ve hi haurà nova de contactes del candidat Pedro Sánchez per a tractar de desbloquejar la investidura. Així ho han confirmat aquest dimecres fonts socialistes, que han assenyalat que serà “amb els líders dels partits majoritaris”. Malgrat tot, Albert Rivera ja ha assegurat que no té “res més a parlar amb ell” i que, per tant, tornarà a plantar-lo. El PSOE no es mou d’allà on era: Unidas Podemos ha de cedir i el PP i Ciutadans facilitar el camí. El debat d'investidura està convocat per al 22 i 23 de juliol, encara sense els suports necessaris.

“Volem que aquest mes de juliol hi hagi govern. Hi ha bases per a posar-nos d’acord per a un vot favorable d’Unidas Podemos, tal com hem demostrat aquests 12 mesos”, asseguren des de Ferraz. “Espanya necessita un govern progressista i europeista per a continuar avançant i que arrenqui la legislatura”, afegeixen. I tornen a interpel·lar la dreta: “PP i Ciutadans han d’assumir amb una abstenció la seva responsabilitat amb els espanyols facilitant l’estabilitat del nostre país”.

En termes similars s’ha expressat aquest dimecres la vicepresidenta en funcions Carmen Calvo, que ha respost a la carta oberta de Pablo Iglesias, on es compromet a revisar la seva posició si el Congrés rebutja la investidura de Sánchez amb un govern de coalició. Calvo li ha reclamat que deixi de banda les “tàctiques” i aposti per la “seriositat”. Per la seva part, el ministre de Foment José Luis Ávalos ha dit que "no ho contemplen" perquè només contemplen "una sola investidura".