Un mes després de la formació del nou govern, Pedro Sánchez reprèn el diàleg amb l'oposició. Dilluns que ve el president espanyol ha citat el líder de l'oposició, Pablo Casado, a les dotze del migdia al Palau de la Moncloa. Des de Gènova asseguren que acudiran a la reunió amb "la intenció que el govern socialista torni a les posicions de moderació i centralitat de les quals s'ha allunyat després del seu pacte amb Podemos, Esquerra Republicana i Bildu".

L'última reunió que van mantenir tots dos líders va ser fa dos mesos, el 16 de desembre, en el marc de les negociacions per la investidura. Aquest cop també, la Moncloa s'ha posat en contacte amb Gènova per concertar la trobada. "Per al govern, el diàleg amb l'oposició és molt important, com va quedar ahir de manifest al Congrés amb la intervenció del mateix president Sánchez", subratllen des de l'executiu de coalició.

Des de Gènova indiquen que "la reunió s'emmarca dins del respecte institucional i respon a l'actitud que sempre ha traslladat Pablo Casado quan ha estat cridat a aquesta mena de trobades". En aquest sentit, fonts del PP avancen que Casado "mostrarà la seva preocupació al president per la degradació institucional que s'ha produït en aquest mes de govern de coalició, abordarà la qüestió de Catalunya i li traslladarà la preocupació dels espanyols per l'actual situació de frenada econòmica i deteriorament de l'ocupació que es viu a Espanya".

Sobre la taula hi ha assumptes pendents que, sense el desbloqueig del PP, no seran possibles, començant per la renovació de la cúpula judicial. El màxim òrgan de govern dels jutges, el Consell General del Poder Judicial, té el mandat caducat des de fa més d’un any. Per la seva part, el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, així com la vicepresidenta Encarnación Roca i els magistrats Andrés Ollero i Fernando Valdés, tenen el mandat caducat des del novembre.