El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest divendres el diàleg dins la Constitució. "Dins la Constitució es pot parlar de qualsevol qüestió", ha assegurat en roda de premsa des de Brussel·les, on està celebrant una cimera del Consell Europeu. 

Ho ha dit després que des del Palau de la Generalitat s'hagi assegurat que el president del Govern, Quim Torra, no es reunirà amb Sánchez si no és per parlar de tot, inclòs el referèndum.

La resposta de Sánchez arriba després que la vicepresidenta Carmen Calvo hagi enviat una carta al seu homòleg català, Pere Aragonès, per proposar-li oficialment una reunió entre els dos presidents el proper 21-D, amb motiu del Consell de Ministres. 

El cap de l'executiu espanyol no ha donat per feta la trobada, ja que ho ha condicionat a la resposta del Govern, però ha defensat que mirarà de "mantenir una reunió per parlar dels temes que importen a Catalunya".

"Si ens reunim, el temps que Torra dediqui a parlar de l'autodeterminació jo el dedicaré a parlar de la precarietat laboral, dels serveis públics i de reconstruir l'estat del benestar a Catalunya", ha etzibat el cap de l'executiu espanyol. 

Sánchez també ha defensat que la resolució del conflicte català necessita "temps, diàleg, sentit d'estat i generositat", pel que ha reconegut que "no és una crisi que puguem resoldre en un mes o dos". A més, ha valorat positivament que el Consell de Ministres se celebri la setmana que ve a Barcelona, ja que ho considera una mostra de "apropament" a la ciutadania.