Set sacs amb 155 quilos de carbó a cadascun d'ells. Aquest és el regal que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha rebut el dia de Reis. En total, una tona de carbó que se li va fer arribar al Palau de la Moncloa. El remitent? La Asociación Qveremos, ultraconservadora, monàrquica, antinacionalista que no sigui l'espanyol i retrògrada en els avenços socials com l'avortament o la lleu de l'eutanàsia.

El regal simbòlic es va fer per recordar a Sáncjez que "el seu sectarisme i atacs contra la vida, la llibertat, la veritat i les institucions de l'Estat han destruït el país". Cada sac representa un motiu però, especialment, el raonament principal es deu a la gestió de la pandèmia pel coronavirus.

Altres arguments que donen des de Qveremos són: limitar l'exercici de drets fonamentals durant l'Estat d'Alarma, dividir la societat i enfrontar a dones i homes amb lleis com la Llei de Violència de Gènere o la Llei Celaá, no respectar la independència judicial i atacara la Monarquia , símbol de concòrdia i de la unitat nacional, portar els espanyols a les cues de la fam o promoure una Espanya laica contrària a l'aconfessionalitat de l'Estat que exigeix la Constitució espanyola als poders públics. 

Associacio QveremosLa tona de carbó que van portar a la Moncloa / Foto: Asociación Qveremos

Per tot aquest argumentari que exposen, li pregunten al president espanyol si "és capaç de dormir bé". L'associació, que es defineix com un act-tank de moviment social té tints clarament feixistes. A tall d'exemple, comparteix l'argumentari que el govern de l'assassinat president, Lluís Companys, era sectari.

Entre els seus integrants, hi ha membres de Societat Civil com Luis Zayas. La resposta, des del govern espanyol i Pedro Sánchez? Silenci absolut.