Pedro Sánchez confia plenament en Iván Redondo. És per això que, en la primera reunió del Consell de Ministres del govern de coalició, ha decidit reforçar-li les funcions. No només ha aprovat la seva designació com a director de gabinet de la Presidència i secretari del Consell de Seguretat Nacional. També li ha encarregat la creació de la primera Oficina Nacional de Prospectiva i Estratègia de País a Llarg Termini. Amb això el nou executiu vol equiparar-se als països més avançats.

Segons informen des de La Moncloa, dins del seu gabinet concentrarà “tots els departaments d’assistència al president, com assumptes nacionals, institucionals, internacionals, comunicació amb els ciutadans, la secretaria general de Presidència, l’Oficina Econòmica del President, el Deparament de Seguretat Nacional o les diferents unitats d’anàlisi”.

Hi ha dues novetats en aquest gabinet. La primera, l’incorporació de la Secretaria d’Estat de Comunicació sota el seu paraigua. La segona, l’encàrrec de l’Oficina Nacional de Prospectiva i Estratègia de País a Llarg Termini. Amb aquesta oficina, asseguren des de l’executiu, “Espanya se suma a un selecte grup de països i organismes internacionals pioners que ja compten amb unitats similars, com el Canadà, els Estats Units, França, Finlàndia, el Regne Unit, la Comissió Europea o l’OCDE”.

“L'Oficina s'encarregarà de pensar estructuralment en l'Espanya dels propers 30 anys”, expliquen des de Moncloa, que afegeixen: “Es tracta d'aportar una mirada transversal, amb metodologia i a llarg termini, que comptarà amb un Comitè d'experts de la societat civil i que elaborarà una Estratègia Nacional.”. Aquesta oficina identificarà “possibles reptes i oportunitats”. Vol acabar amb el “curtterminisme”.