El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha apel·lat a la responsabilitat dels grups hores abans que el Congrés voti els objectius de dèficit (conegut com sostre de despesa). Ara bé, ha reconegut que el govern plantejarà uns pressupostos per a l'any vinent s'aprovi o no.

És a dir, ja obre la porta a usar els objectius de dèficit fixats pel govern del PP aquest any si és incapaç d'aprovar els propis, que suposaven un augment del 4,4% i destina 2.400 MEUR més a comunitats autònomes i ajuntaments. El president espanyol manté que el seu executiu, tot i estar en clara minoria, seguirà al capdavant de la Moncloa.

"Eleccions n'hi haurà en temps i forma, és a dir el 2020. Aquesta és la voluntat del govern, els objectius estan ben marcats", ha manifestat. Sobre les explicacions del director del CNI sobre Villarejo, Corinna i el rei emèrit ha dit que no els va quedar "cap dubte" i ha alertat que no acceptaran "cap xantatge a l'Estat". Sánchez ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa després de rebre el president de la república francesa, Emmanuel Macron.

Ara bé, aquest dijous a la nit El Nacional va poder saber que el Govern de Sánchez pot rebre aquest divendres el primer revés seriós. ERC i PDeCAT han decidit apostar per l'abstenció en la votació del sostre de despesa . El president, Quim Torra, va anunciar que aquesta votació seria decidida conjuntament pels socis de Govern i tant fonts d'ERC com del PDeCAT han confirmat a El Nacional que ara mateix els grups independentistes s'inclinen per l'abstenció.