El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, aterra aquest vespre a Barcelona en el primer gran acte de precampanya. El socialista vol que Catalunya sigui un dels eixos de la campanya i es bolcarà a donar suport a la cap de llista per Barcelona, Meritxell Batet. Aquest vespre farà un primer gran acte, al convent dels Àngels; el primer gest cap a un PSC que necessita remuntar els pitjors resultats electorals de la història.

El PSOE ja ha confirmat que la presència de Sánchez a Catalunya en els propers mesos serà intensa. De fet, aquest diumenge tornarà a la capital catalana per presentar el seu “govern del canvi”. Un equip de 18 persones, experts de diferents àmbits, que podrien integrar-se a un futur govern socialista.

Borrell-Batet-Gabilondo

La mateixa Meritxell Batet s’apuntaria com a vicepresidenta del govern i Josep Borrell, Ángel Gabilondo i Jordi Sevilla són alguns dels experts que ara faran el viatge de campanya i que podrien consolidar-se com a ministres després del 26-J.

Algunes fonts apunten que aquest govern a l’ombra també compta amb un 45% d’independents i que serà paritari i intergeneracional.

Margarita Robles, número 2 per Madrid

El PSOE també ha confirmat que, finalment, serà la jutgessa Margarita Robles qui substituirà Meritxell Batet com a número 2 per Madrid. Robles és magistrada del Tribunal Suprem i havia estat secretària d’Estat d’Interior del govern socialista de Felipe González entre el 1994 i 1996.