El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha ofert avui als partits, i de manera concreta a PP i Ciutadans, acordar els pressupostos de l'any que ve si "hi ha voluntat real que no hi hagi bloqueig", si bé ha apuntat que el projecte pactat amb Podemos és "bo per al país" i aporta estabilitat.

Sánchez ha estès la mà a tots els grups, "d'esquerra a dreta", i s'ha mostrat confiat que el 2019 hi haurà nous comptes durant la seva intervenció en la clausura del XXI el Congrés d'Empresa Familiar al Palau de Congressos de València davant d'uns 700 directius.

"La meva aposta és que aquests pressupostos sortiran endavant", ha presagiat Sánchez en constatar que la tramitació "avança i guanya cada dia més força", una vegada que Cs ha desbloquejat al Congrés la reforma de la Llei d'Estabilitat, que busca esquivar el vet del Senat als objectius de dèficit.

Segons Sánchez, "si tots els grups estan demanant uns nous pressupostos", han d'estar disposats a parlar, el president espanyol ha insistit que els comptes enviats a Brussel·les són "bons per al país", són "assenyades i donen estabilitat i seguretat".

A més, Sánchez ha posat èmfasi que l'esborrany pressupostari enviat a Brussel·les demostra el compromís "irrenunciable" del govern espanyol amb l'objectiu de reduir el dèficit a l'1,8 per cent el pròxim any i disminuir dos punts el nivell del deute públic.

Alhora, s'ha compromès a crear 800.000 llocs de treball a final de 2019, situant la taxa d'atur en el 13,5 per cent i amb la meta per a la següent legislatura d'aprovar un nou Estatut dels Treballadors si el PSOE segueix en el poder.

Malgrat la rebaixa de les previsions de creixement per a Espanya de la UE i l'FMI, Sánchez s'ha mostrat convençut que el seu projecte econòmic reforçarà la credibilitat internacional".