Hi ha molt en joc, especialment a Madrid. És per això que, més enllà de l’eufòria per la victòria a les municipals i europees, Pedro Sánchez ha volgut enviar un missatge a Pablo Casado i Albert Rivera. “No es pot fer dependre l’estabilitat de governs municipals i autonòmics en l’extrema dreta”, ha avisat el president espanyol en funcions, que els hi ha reclamant que aixequin el cordó sanitari.

“És hora que s’aixequi el cordó sanitari al PSOE i s’aparti l’ultradreta”, ha assegurat Pedro Sánchez a mitjanit des de Ferraz. Els ha avisat que les seves famílies europees, els conservadors i els liberals, “no ho entendrien”. En aquest sentit, ha defensat que “la majoria d’espanyols no vol retrocedir”.

El dirigent espanyol ha arrencat, però, felicitant-se pels resultats a les eleccions europees, municipals i en la majoria de comunitats autònomes. “Tornem a ser, de llarg, la primera força”, ha defensat Pedro Sánchez, que ha insistit que “la voluntat dels ciutadans és inequívoca, avançar i no retrocedir”.