Fa 75 anys que els Estats Units van tirar la primera bomba atòmica sobre població civil, en aquella ocasió el blanc va ser la ciutat japonesa d'Hiroshima. Davant de tal catàstrofe, i amb un aniversari que coincideix amb un número rodó, són molts els dirigents polítics els que han volgut recordar aquell funest record de la història de la humanitat, una ciutat completament arrassada en segons.

Un dels que ha volgut recordar-ho ha estat Pedro Sánchez, el president del govern espanyol, qui ha lamentat que Hiroshima patís la "devastació i l'horror a l'explotar-hi una bomba atòmica". A més també ha aprofitat per fer una crida a la convivència i a la pau i a deixar enrere a l'odi.

El missatge de Sánchez, a nivell de comunicació política, és impecable. El problema arriba quan, per il·lustrar-lo, el president espanyol hi ha posat la fotografia d'un videojoc postapocalíptic situat l'any 2287, Fallout 4, enlloc de posar-hi l'explosió real a Hiroshima o a Nagasaki, una pífia de les grosses. 

En defensa del president s'ha de dir que la imatge encaixa amb l'imaginari col·lectiu que tenim d'una explosió de bomba atòmica, ja que està present en moltes pel·lícules i demés representacions culturals, com ara, en un videojoc.