El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha matisat durant una compareixença al Congrés les paraules d'aquest dimarts a Berlin, on va adreçar-li al president de la Generalitat, Quim Torra, que calia "passar pàgina de l'1-O". Sánchez ha explicat que feia referència a "acabar amb la via unilateral", ja que al seu parer, la Constitució deixa "marges" per arribar a una entesa i encaix de Catalunya. En aquest sentit, ha instat el portaveu d'ERC, Joan Tardà, a "aprendre dels errors". "El 6 i 7 de setembre van cometre un error i d'això també cal passar pàgina" ha denunciat. 

Segons Tardà, Sánchez vol "dissenyar un camp de joc molt petitet" en limitar el diàleg al marc constitucional, i l'únic que ha aconseguit és "una nova fotografia" dels promotors del l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya. "És el mateix discurs del Partit Popular", sosté.

Això passa després que el PP, Ciudadanos i el PSOE rebutgessin al Congrés aquest dimarts parlar de "tot" amb el Govern de Torra, en considerar que els independentistes catalans no s'han compromès a complir el marc constitucional vigent, com han dit els socialistes, i perquè sobre la unitat d'Espanya no hi ha res a negociar, segons sostenen els populars.

El text era d'una moció d'ERC en què instava l'Executiu a establir un diàleg "sense condicions i sense renúncies" entre "el Regne d'Espanya i la Generalitat de Catalunya" com a solució a la crisi política.