Només hi haurà un debat en campanya electoral. Almenys només un on hi sigui Pedro Sánchez. El Comitè Electoral del PSOE ha acordat aquest dijous que el seu candidat i president espanyol en funcions participi d'un únic debat televisat "amb caràcter neutral" per les eleccions del 28-A. Serà a cinc, amb la participació de Vox. Amb aquesta fórmula també en quedaria fora el Més País d'Iñigo Errejón. Segons informen des del partit, la data escollida és el 4 de novembre, a sis dies d'anar a les urnes.

D'aquesta manera, Sánchez s'enfrontaria als candidats de les quatre grans forces, Pablo Casado, Albert Rivera, Pablo Iglesias i Santiago Abascal. La principal diferència amb la campanya del 28-A és la presència de Vox. Malgrat que el dirigent socialista volia enfrontar-s'hi, en aquell moment la JEC va tombar la fórmula en no tenir el partit d'extrema dreta representació a les Corts espanyoles. Ara aquest obstacle ja no existeix.

La decisió de Ferraz coincideix en el format i la data amb l'oferta de RTVE. Després de certificar-se la repetició electoral, la corporació pública va estendre una invitació als candidats de les cinc grans forces estatals. La voluntat de celebrar un únic debat contrasta amb altres partits, com Ciutadans o Unidas Podemos, que en volen celebrar almenys dos. Aquest cop la campanya durarà només vuit dies.