El cap de llista del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat en una entrevista a El País que "no és cap problema" un govern de coalició amb Podemos. "Jo no tinc un sentiment patrimonialista ni tampoc monopolístic del poder", ha argumentat. En una entrevista a la cadena Ser i preguntat per aquesta qüestió, Sánchez ha reiterat que no té problemes amb un govern de coalició, però ha evitat respondre directament sobre un executiu amb el partit de Pablo Iglesias dient que no vol especular.

Durant el darrer dia de la campanya electoral Sánchez ha insistit a demanar la concentració de vot en el PSOE, "l'únic partit que pot evitar que les dretes sumin", i ha alertat del "risc real" que la dreta i l'extrema dreta sumin majoria. Sobre els partits independentistes, ha insistit que "no són de fiar".

A l'entrevista a la cadena Ser després que s'hagi publicat la d'El País, Sánchez s'ha mostrat més prudent i no ha volgut entrar a valorar un govern de coalició amb Podem. Ha preferit posar l'accent a demanar als indecisos que concentrin el vot en el PSOE, i ha alertat que potser diumenge els socialistes són el partit més votat però governa la dreta. De totes maneres, Sánchez ha dedicat bones paraules al partit d'Iglesias, amb qui diu que té "molts elements en comú".

Pel que fa als líders independentistes, Sánchez diu directament que no vol que l'estabilitat d'Espanya recolzi en "líders que han demostrat de tot menys coherència". Creu que els partits independentistes no són de fiar i que s'han ficat en un "laberint" perquè saben que la independència no és possible. Segons ha apuntat, aquest laberint l'han creat els líders independentistes "a còpia de mentides".

Quatre anys de concòrdia

El candidat socialista assegura que Espanya es mereix quatre anys de concòrdia i insisteix que parlarà amb tots els partits, incloent-hi els independentistes, dins la Constitució. "Dialogar dins la Constitució, cap problema. Fora de la Constitució no hi ha res", ha conclòs a l'entrevista a la cadena Ser.

El candidat del PSOE s'ha mostrat molt crític amb el líder de Cs, Albert Rivera, i ha assegurat que l'ha decebut "en termes polítics" i que es pensava que estava fet "d'una altra pasta". "Ciutadans ha abraçat la ultradreta i ha començat el declivi com a projecte polític", ha afegit a l'entrevista a El País. En aquest context, Sánchez ha lamentat que els partits de dretes utilitzin electoralment la "confrontació territorial", i els ha avisat que això només beneficia Vox.