Tenien pressa però no tanta. Si bé la intenció dels socialistes passaven per accelerar els tràmits i conformar el govern de coalició com abans millor, ara Pedro Sánchez s'ho pren tot amb molta més calma. Segons informen fonts de Ferraz, no serà fins la setmana que ve que el president electe anunciarà els ministres del seu nou executiu. Així doncs, el Consell de Ministres d'aquest divendres se celebraria amb un president electe i ministres en funcions. Sánchez prometrà el càrrec davant del Rei aquest dimecres a les onze del matí.

Els socialistes van voler forçar els temps, fins al punt que van convocar un debat d'investidura en cap de setmana i enmig del Dia de Reis. Però, un cop rebuda per la mínima la confiança de la cambra, les presses s'han esvaït. Segons ha confirmat la Casa Reiala, president electe prendrà possessió del càrrec davant del Rei aquest dimecres al matí, però els ministres hauran d'esperar a la setmana que ve, encara sense concretar-se el dia.

En aquests moments, l'estructura del futur govern de coalició presidit per Sánchez ja està tancada, tot i que no s'ha donat a conèixer tota. Hi haurà tres vicepresidències: Pablo Iglesias tindrà la segona, que serà d'Afers Socials, i la tercera, econòmica, serà per a Nadia Calviño. La primera la retindria Carmen Calvo. També es coneixen els altres ministeris de Podemos: Irene Montero a Igualtat, Alberto Garzón a Consum, la gallega Yolanda Díaz a Treball i el català Manuel Castells a Universitats.

Es preveu un canvi de portaveu, deixant-ne fora la ministra d'Educació Isabel Celaá. Qui té més números a les travesses és la ministra d'Hisenda, l'andalusa María Jesús Montero, un dels valors en alça del PSOE. Els altres noms que semblen són Fernando Grande-Marlaska (Interior), José Luis Ábalos (Foment), Teresa Ribera (Medi Ambient), Magdalena Valerio (Seguretat Social) i Margarita Robles (Defensa)