Ara per ara, La Moncloa manté la reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra. Després de la decisió del Tribunal Suprem de no suspendre la inhabilitació del president decretada per la JEC, fonts de l'executiu espanyol expliquen que "els gabinets respectius segueixen treballant en l'organització de la reunió entre el presidents". Ara bé, afegeixen que "ara correspon al Parlament prendre les decisions oportunes, tal i com en el seu moment va determinar la JEC". Aquesta tarda, la mateixa JEC ha enviat un requeriment a Roger Torrent perquè apliqui "de forma immediata" la inhabilitació de Torra com a diputat.

Han hagut de passar unes quantes hores després de la decisió del Suprem perquè La Moncloa confirmi que la reunió es manté ara per ara. En una atenció als periodistes des de Mallorca, zona afectada pel temporal, el mateix Sánchez ha esquivat la qüestió assegurant que no era el tema més "urgent". S'ha limitat a dir que el govern espanyol ja ha "respost a això en diverses ocasions" i que "estem en el mateix".

Segons va anunciar abans Sánchez en una entrevista, La Moncloa ha proposat a la Generalitat que la reunió, prèvia a la constitució de la mesa de diàleg entre governs, tingui lloc a Barcelona la primera setmana de febrer. Les dates que en aquests moments estan sobre la taula són el dijous 6 o el divendres 7, a proposta del gabinet de Torra. La decisió del Suprem, en contra del criteri de la fiscalia, ha fet trontollar les coses.

La sala contenciosa ha pres la decisió de rebutjar la suspensió cautelar de la inhabilitació després d'escoltar les parts, per la via ordinària. I ha decidit no deixar sense efecte l'acord de la JEC, malgrat que la Fiscalia del Tribunal Suprem va mostrar-se favorable a suspendre cautelarment la inhabilitació del president Torra acordada per l'organisme electoral. El ministeri públic argumentava que "en ordre a la prudent i equilibrada preservació dels interessos públics", que es podien veure "contradictòriament afectats" per l'acord de la JEC, no s'oposava a la mesura cautelar sol·licitada pel president de la Generalitat.