Jordi Sànchez deixarà de ser secretari general de Junts per Catalunya i renuncia a optar al càrrec en el proper congrés que se celebrarà el mes de juny. Aquest relleu pot marcar un punt d'inflexió que ja es fa palès en el seu discurs. "En alguns lideratges ens sobra un excés de vanitat. I tenim dèficit de lleialtat de grup", aquesta és la reflexió més destacada que ha donat entrevistat pels Matins de TV3. De fet, aquest problema recau en el fet "de ser un partit jove i tendre" però també està convençut que "el projecte és molt poderós i pot esdevenir la primera força del país. Sànchez ha deixat anar uns quants titulars, tot i que no els ha acabat de concretar. Sobre lideratges on pensa que hi sobra la vanitat, no ha volgut assenyalar amb el dit a ningú. 

"Vaig oferir a Quim Torra ser president de l'Assemblea"

El mateix criteri ha aplicat quan ha revelat una notícia desconeguda fins ara: "Sé per què el senyor Quim Torra no va ser president de l'Assemblea quan jo li ho vaig oferir i això és una exclusiva". Preguntat sobre el per què, ha preferit remetre's a Torra i passar-li la pilota perquè doni els seus arguments. De fet, ambdós han constatat les discrepàncies polítiques que sempre han tingut. Mentre Sànchez era entrevistat a TV3, Torra feia el mateix a l'Aquí Cuní de Ser Catalunya i aquest ha afirmat: "Mai he tingut una relació amb Sànchez d'empatia. Però sí que li he donat tot el suport quan estava a la presó, només faltaria. A vegades coincideixes més amb unes persones que d'altres".

"Torra i Costa mai han estat militants de Junts"

Per la seva banda, Sànchez també ha anat en la mateixa línia i tampoc s'ha oblidat de Josep Costa, exvicepresident de la Mesa del Parlament i diputat de Junts: "Sobre Torra i Costa, mai han estat militants de Junts. Respecto les opinions, però de la meva trajectòria, mai ningú em podrà dir que quan he defensat una cosa no ho he fet obertament i de forma determinant fins a portar-ho a la pràctica". L'encara secretari de Junts s'ha mostrat molt molest pel darrer tuit de Costa just després de conèixer la renúncia del seu càrrec: "Avui és un bon dia per explicar que la legislatura que vaig ser diputat algunes de les pitjors pressions per fer-nos recular i acatar varen sortir de les presons. Per això, és una bona notícia que es vagin apartant de la primera línia els líders que estan en llibertat condicional". 

"Puigdemont és l'únic lideratge indiscutible"

Altres noms que també han sortit han estat el del president Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament Laura Borràs i Jordi Turull. Amb qui no hi ha dubtes és amb Puigdemont. "Parlem molt i és una de les poques persones que sabien el que passaria dissabte, jo diria l'única. Ell té molt clar quina és la seva responsabilitat i li toca dir si es presenta o no. El desig de tota la gent és que continuï ocupant la posició que ocupa, és l'únic lideratge absolutament indiscutible i tenim la voluntat de reforçar-lo". De Borràs i Turull considera que són "actius imprescindibles" i que "indubtablement" podrien liderar la formació a partir del congrés del juny.

"Jo jugava de coach"

Tornant al seu adeu com a secretari, conclou: "No sé si em retiro abans que no em retirin, és una especulació. No ho crec. En les decisions més transcendentals, el partit s'ha mostrat cohesionat, avalant les decisions que jo havia pres o suggerit". I ha afegit: "El més rellevant és que jo jugava de coach o no sé quina figura tenia. Jo coherentment amb el que demano no puc reclamar aquesta generositat de tothom per encarar unes eleccions municipals. Òbviament continuaré treballant a Junts perquè aquest projecte tiri endavant, però ara, sense que ningú m'ho demanés, he pres una decisió perquè crec que és el millor per a Junts per tenir aquesta vitalitat i esdevenir un referent".