El consell nacional de Junts per Catalunya ha aprovat avui la proposta de resolució per elaborar un full de ruta cap a la independència. A petició de la formació municipal de Junts al barri de les Corts a Barcelona, avui ha tirat endavant la demanda per validar la proposta de bastir un full de ruta amb mesures concretes durant el pròxim congrés nacional del juny. També s'emplaçarà a la direcció de Junts a aprovar un seguiment exhaustiu d'aquest full de ruta on Govern i grups parlamentaris hauran d'informar periòdicament sobre les mesures que prenen per "acostar Catalunya a la independència". Segons la proposta de resolució, el partit ha declarat que actualment la política catalana es troba en un "període de transició" i que aquest full de ruta facilitarà avançar cap a la sobirania nacional.

Junts per Catalunya celebrarà el seu congrés nacional la primera quinzena de juny a la Catalunya Nord. En aquest encontre la direcció executiva de Junts decidirà que fer amb aquesta demanda de compondre un camí cap a la independència amb un fort control i seguiment dels passos que es facin. "Un pla d'acció que contingui les línies generals i les mesures que s'impulsaran durant aquesta legislatura en l'àmbit institucional per tal d'avançar decididament en l'assoliment d'aquest objectiu", assegura el primer punt de la proposta. La data del congrés ha quedat fixada al consell nacional del partit que s'ha celebrat aquest matí a Alcarràs (Segrià) on el secretari general, Jordi Sánchez, ha demanat "generositat" perquè hi hagi una única candidatura per a la nova direcció. Sànchez ha anunciat que, per tal de facilitar aquesta suma, no optarà a la renovació al càrrec de secretari general. "Perquè els temps avui requereixen una manera diferent de treballar, requereixen la unitat d'una llista única, i no tinc pretensió de demanar una llista única i després dir veniu tots darrera meu", ha assegurat.

 

Davant del consell, Sànchez ha emplaçat el partit a buscar l'entesa i sumar el que cadascú pot aportar, admetent el ventall de les singularitats que representa Junts. El secretari general ha explicat que no podia concretar encara la data del congrés més enllà de dir que serà la primera quinzena de juny, però sí que ha anunciat que, després de parlar-ne amb el president a l'exili, Carles Puigdemont, s'ha decidit que el congrés se celebrarà a la Catalunya Nord. El tercer anunci que ha volgut avançar als consellers ha estat el de la seva renúncia a optar a encapçalar de nou l'executiva, per la qual cosa ha comunicat que aquest seria el seu “darrer consell nacional com a secretari general". "Tinc la decisió absolutament presa per precisament actuar en coherència amb allò que us he demanat, amb aquesta generositat, voluntat de sumar i que tots aportem el millor de nosaltres, que l’important no és quina posició s’ocupa sinó que realment s’hi sigui”, ha reblat.

jordi sànchez junts / Junts