El líder del PSOE, Pedro Sánchez, segueix amb la bala de l'article 155 a la recambra i ha reclamat als partits independentistes que "no juguin amb foc". Ho ha assegurat en la presentació de la campanya del partit socialista per a les eleccions del 10 de novembre, sota el lema "Ahora, Gobierno. Ahora, España".

Si a Sánchez se l'acusava a la investidura de no parlar de Catalunya, ara és la protagonista en tots els seus actes. Ha tornat a demanar als líders independentistes que "condemnin rotundament la violència". Sánchez ha insistit que cal que l'independentisme rebutgi qualsevol mena de violència encara que només hi hagi "indicis" i sobretot "si ve de les seves files", en referència a les detencions dels CDR acusats de terrorisme.

"Catalunya no vol independència, vol convivència", ha afirmat el líder socialista que ha reiterat que Catalunya necessita "primer llei i després diàleg". "Un diàleg que serveixi per reforçar el que uneix a tots: autogovern, Estatut i Constitució", ha afegit.

Sánchez ha explicat que el PSOE és la "garantia contra el secessionisme de Catalunya" i ha reclamat que l'independentisme "reconegui el seu fracàs i deixi de fracturar la societat". "Porten molt temps equivocant-se i han de pensar en les necessitats reals de la població", considera.

El líder socialista ha assegurat que el PSOE és l'única formació política que pot garantir "estabilitat" i un "full de ruta clar". "Tancarem una etapa de bloqueig i obrirem una etapa d'estabilitat", ha remarcat. Sánchez ha insistit que cal superar la "crispació i el bloqueig" i ha declarat que ho farà realitat el PSOE amb un govern "sòlid, estable, progressista" per a tothom i que no exclourà ningú".